Friday, October 9, 2009

Mengapa Anda Harus Jadi Dealer Avon Malaysia.

No 1. Avon Sudah Terkenal Syarikat Jualan Langsung Barang-barang Kosmetik Terbesar di dunia. 

Avon adalah satu syarikat pengeluaran dan pengedar terus (direct selling) kosmetic yang terbesar di dunia. Avon telah berada di pasaran selama 122 tahun dan sekarang bergiat dalam 150 negara. Di Malaysia, Avon telah memulakan pemasarannya lebih dari 33 tahun yang lalu.

• Avon adalah penjana peluang pendapatan terbesar di dunia.
• Avon memberi pinjaman mikro dan memberi kredit kepada lebih 5 juta wakil Avon di seluruh dunia.
• Avon menawarkan rangkaian produk nilai bijak untuk wanita yang ingin kelihatan cantik dengan menggunakan produk yang berkualiti, inovatif dengan harga yang berpatutan.

Avon telah banyak memperkasa wanita di seluruh negara dengan menawarkan peluang pendapatan untuk merealisasikan impian mereka.

Wakil-wakil Avon adalah disokong penuh oleh Pengurus Zon yang berdedikasi, latihan pembangunan, kemudahan kredit tanpa faedah dan 179 Butik Kecantikan Avon di seluruh Malaysia.

Sebagai wakil atau Dealer Avon anda mampu menentukan kehidupan anda. Anda bukan sahaja menguasai satu perniagaan yang baru malah gaya hidup yang lebih hebat.


Apabila anda menjadi Wakil Avon, anda adalah bos anda sendiri. Anda menetapkan segala matlamat anda. Menerusi usaha dan semangat membara anda, anda mampu menetapkan segala matlamat anda.
Anda boleh memulakan suatu perniagaan yang mempunyai suatu landasan kejayaan yang telah terbukti dinikmati oleh jutaan wanita (dan lelaki) di serata dunia - dengan modal permulaan yang sedikit sahaja (RM30.00).  Avon menawarkan anda kebebasan tanpa had. Tiada had atas kejayaan anda dari segi kewangan atau peribadi.

No.  2. AVON Menyediakan Banyak Jenis DISKAUN (Potongan Harga = Keuntungan Jualan),  BONUS, INSENTIF DAN  DORONGAN


APAKAH KELEBIHANNYA KEPADA ANDA?


1. Nikmati Kebebasan Kewangan:
Bayangkan kehidupan anda jika potensi pendapatan adalah tidak terbatas. Alami satu kehidupan yang anda selalu impikan untuk diri anda dan keluarga anda.

2. Pengaruhi orang lain dengan Peluang Pendapatan Avon.
Selaku seorang Sales Leader (SL), anda boleh membahagiakan hidup orang lain dengan berkongsi Peluang Pendapatan Avon.

3. Perolehi kemahiran professional yang bernilai.
Anda akan mempelajari kemahiran perniagaan baru yang terus menjadikan anda berpengetahuan dan cemerlang.

4. Alat bantuan perniagaan yang eksklusif bagi menyokong pertumbuhan perniagaan anda.

5. Perolehi pengiktirafan dan ganjaran.
Anda akan diberi ganjaran di atas dedikasi anda sebagai Sales Leader. Ramai Sales Leadership Avon telah mendapat percutian insentif, pengiktirafan dan bonus-bonus tambahan melalui program-program eksklusif.


AVON BANTU ANDA UNTUK BERJAYA

Dengan Avon 3 langkah mudah untuk berjaya:

1. Avon bertaraf dunia.
2. Kongsi Peluang Pendapatan Avon bersama orang lain.
3. Tunjuk bagaimana melakukan apa yang anda lakukan kepada orang lain.


Sebeum ini semua yang menjadi Wakil atau Dealer Avon Malaysia bergiat atas satu level sahaja. Kini mulai dari 1hb April 2008, Avon memulakan program "Sales Leadership" (SL), yang hampir sama dengan program jualan MLM (Multi-level marketing).


Program SALES LEADERSHIP: Mengikuti landasan dan pimpinan SALES LEADERSHIP FRAMEWORK (ASLF).


GANJARAN, DISKAUN DAN BONUS


A. Diskaun untuk Jualan Personal (Personal Sale)


Apabila anda membeli barangan Avon anda akan dapat diskaun mengikut Jumlah pembelian anda seperti  tertera dalam Jadual 1  di bawah. Anda akan mendapat Keuntungan Runcit dari 10% - 35%. dengan menjual barangan Avon kepada pelanggan anda yang tidak menjadi Dealer. 

Semua Jadual boleh di besarkan. Letak kursor tetikus anda di atas gambar dan KLIK KANAN. Satu "window" akan keluar dan anda pilih "Open Link in New Tab". Gambar akan terpapar dalam Tab di sebelah kanan Tab yang anda sedang lihat sekarang. Klik kiri di gambar untuk besarkan.

Jadual 1. Keuntungan runcit atas jualan peribadi.Sekiranya anda masuk dalam program Sales Leadership,  anda boleh menaja orang lain masuk di bawah anda, dan anda akan dapat commission dan bonus dari jualan dealer di bawah anda. Walau bagaimana pun mulai tahun 2010 Avon bercadang memberhentikan program Dealer biasa 1 Level. Semua Dealer di kehendakki menganggotai Avon melalui Program SALES LEADERSHIP.

B. BONUS DALAM SALES LEADERSHIP (SL).


Jadual 2. Bonus dan Insentif dalam SALES LEADERSHIP (SL).Sekiranya sebelum 1 April 2008 anda pernah jadi Wakil (Dealer) Avon biasa (Single level) dan sudah tidak aktif (tidak membeli barang selama sepuluh (10) bulan atau lebih, anda boleh berdaftar semula dan tukar kan pendaftaran anda dari single level kepada MultiLevel dengan tambahan RM30.00. Anda akan di beri beg dan sales kit anda. Anda boleh bergiat dalam Program Sales Leadership dan boleh menaja orang lain menganggotai Avon bersama anda. Sila hubungi saya atau isi borang Permohonan Menjadi Ahli di sini. Sila nyatakan anda pernah jadi Wakil Avon dan tulis kan nombor akaun Avon anda yang terdahulu.

Tak Perlu di nyatakan lagi bahawa anda yang belum menjadi Wakil Avon boleh mendaftarkan diri dengan percuma tetapi dengan syarat membeli barangan Avon sekurang-kurangnya RM30.00. Barangan akan di hantarkan ke alamat anda. Sekiranya anda ingin mendaftarkan diri untuk masuk dalam program SL anda tambah cuma RM25.00 sahaja (Jumlah menjadi RM55.00). Dengan bayaran tambahan RM25.00 ini anda akan di beri satu beg AVON yang cantik mengandungi Kit Jualan, fail dan peralatan jualan dAVON. Pohon Jadi Dealer AVON sekarang

INI LAH PELUANG ANDA MENGGUNAKAN KEKUATAN DOWNLINE ANDA UNTUK MENDAPAT PENDAPATAN YANG TIADA BATASAN.
Sebagai Sales Leader (SL)  dan melalui AVON SALES LEADERSHIP FRAMEWORK (ASLF) anda akan maju kehadapan dengan lebih berkeyakinan dan lebih pantas.

APAKAH SALES LEADERSHIP FRAMEWORK (ASLF)  ?

1. ASLF adalah satu Panduan untuk anda ikuti untuk mencapai kejayaan dalam AVON. Apabila anda mendaftar dalam Program SL dengan membayar RM30.00 + RM25.00, anda adalah seorang SALES LEADER REPRESENTATIVE (SLR).

2. Apabila anda menaja seorang downline yang pertama, anda adalah SALES LEADER CANDIDATE (SLC). Setelah anda memenuhi syarat jualan dalam barisan pertama dalam Jadual 3, iaitu apa apabila anda ada lima (5) orang downline di bawah anda, setiap orang membeli atau menjual RM70.00, anda sendiri memembeli atau menjual RM150.00 dan seluruh kumpulan anda membeli atau menjual RM800.00 DALAM SATU KEMPEN, maka akan di sahkan sebagai SALES LEADER (SL). Sekiranya anda cukup syarat ini dalam masa 4 Kempen (2 bulan) setelah anda menaja downline anda yang pertama, anda di beri Cek Bonus Cepat Mula (Fast Track Bonus) Berjumlah RNM200.00.

3. Untuk kejayaan seterusnya ikut lah panduan AVON Sales Leadership Framework (ASLF) untuk mencapai Advanced Sales Leader (Cek Bonus Cepat Mula RM500.00), Executive Sales Leader (Bonus Cepat Mula RM2,000.00), dan Senior Executive Sales Leader (Bonus Cepat Mula RM4,000.00). Syarat-syarat untuk mendapat pangkat tersebut terkandung dalam  Jadual 3, dan Jadual 5 - 8.

Jadual 3. AVON SALES LEADERSHIP FRAMEWORK (ASLF).


Semua Jadual boleh di besarkan. Letak kursor tetikus anda di atas gambar dan KLIK KANAN. Satu "window" akan keluar dan anda pilih "Open Link in New Tab". Gambar akan terpapar dalam Tab di sebelah kanan Tab yang anda sedang lihat sekarang. Klik kiri di gambar untuk besarkan. Apabila anda mengikuti , mengamalkan panduan dalam ASLF, anda akan menikmati insentif dan Bonus yang tidak terhad seperti berikut:-
Jadual 4. Insentif dan Bonus tidak terhad:
1. Syarat dan Kelayakan untuk mendapat pangkat dan bonus Sales Leader (SL).


Jadual 5. Syarat dan Kelayakan untuk mendapat Pangkat SL (Sales Leader)


2. Syarat dan Kelayakan Untuk Bonus Advanced Sales Leader (ASL)

Jadual 6. Syarat dan Kelayakan Untuk Bonus ASL (Advanced Sales Leader).
3. Syarat dan Kelayakan Untuk Mendapat Bonus Executive Sales Leader (ESL)

Jadual 7. Sayarat dan Kelayakan Untuk mendapat pangkat dan bonus ESL (Eksekutif Sales Leader).

4. Syarat dan Kelayakan Untuk Bonus Senior Executive Sales Leader (SESL).

Jadual 8. Syarat dan Kelayakan untuk mendapat pandkat dan bonus SESL (Senior Eksekutive Sales Leader).


Bukan itu sahaja, Anda berpeluang merebut Bonus-Bonus Berikut:

A. Bonus Julan Kumpulan. Tambahan Bonus 2%:

Jadual 9. Bonus Jualan Kumpulan Tambahan 2%.
B. Bonus Insentif Apabila Anda Menaja dan Membimbing serta Membangunkan Downline Anda:


Jadual 10. Bonus dan Insentif kerana Menaja dan Membimbing (membangunkan) Downline.C. Keahlian dalam Million Dollar Club atau Kelab Golden Cirle (GC) .

Jadual 11. Bonus dan Insentif dalam Million Dollar Club.


Apa itu Kelab Golden Circle (GC)?


GC atau Golden Circle adalah Kelab yang mengiktiraf wakil Avon yang mencapai sasaran JUALAN BERSIH PERIBADI yang ditetapkan.

Ada 4 tahap keahlian kelab GC:

1. Unit Executive - mengiktiraf mereka yang mencapai jualan bersih peribadi RM5,000 sehingga RM11,999 setahun.

2. Unit Manager - mengiktiraf mereka yang mencapai jualan bersih peribadi RM12,000 to RM29,999 setahun.

3. Senior Unit Manager - mengiktiraf mereka yang mencapai jualan bersih peribadi RM30,000 to RM69,999 setahun.

4. Unit Director - mengiktiraf mereka yang mencapai jualan bersih peribadi RM70,000 ke atas setahun.

PENGIKTIRAFAN KHAS:-

Ahli Majlis Presiden - Mengiktiraf 10 GC terbaik negara.

Apa lagi, buat lah keputusan bijak sekarang, isi Borang Permohonan jadi Dealer Avon Sekarang.

Selamat Maju Jaya.

INGATAN MESRA SAHABAT
Sentiasa akfifkan akaun Avon Anda dengan membeli dari semasa ke semasa walau pun bernilai RM1.00. Jangan biarkan Akaun anda jadi tidak aktif. Jangan biarkan masa berlalu 2 bulan Dengan tidak membeli supaya akaun anda terus jadi aktif sentiasa
Sekiranya anda tidak membeli selama 2 bulan atau lebih, AVON akan berhenti menghantar Katalog Avon anda.

JANGAN PUTUS ASA SEKIRANYA LAMBAT MENCAPAI SASARAN (TARGET). TERUSKAN USAHA CARI DOWNLINE DAN TERUS MEMBELI DAN MENJUAL. 
INSYALLAH BERJAYA.

HUBUNGI SAYA BILA-BILA MASA SAJA.
TE; 019 9800996.

6 comments:

 1. tolol bahasa macam taik. Fuck u

  ReplyDelete
 2. Saya sedang mencari business partner...
  CBP PLUS (Career Builder Program)
  *tidak perlu jual barang
  Berminat ? Sila Hubungi Saya melalui whatsapp/mesej/call : halim 0163335098

  ReplyDelete
 3. hari yang baik untuk semua orang malaysia, nama saya Puan aisha bukafia, tinggal di bandar bandar george, sila, saya ingin berkongsi kesaksian hidup yang sebenar saya di sini pada platform ini untuk semua rakyat Malaysia supaya berhati-hati dengan pemberi pinjaman pinjaman atas internet, Allah telah trully memihak kepada saya melalui ibu yang baik Puan Emiliana

   Selepas beberapa tempoh cuba untuk mendapatkan pinjaman daripada institusi kewangan, dan ditolak sentiasa, jadi saya memutuskan untuk memohon melalui pinjaman dalam talian tetapi saya telah ditipu dan saya kehilangan 5,000MYR, kepada seorang wanita di Arab Saudi.

   i menjadi begitu terdesak dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berbincang dengan seorang kawan saya yang kemudian intorduce saya kepada Puan Emiliana yang juga pemilik sebuah organisasi pinjaman global, jadi kawan saya meminta saya untuk memohon dari Puan Emiliana, jadi saya summorned keberanian dan dihubungi Puan Emiliana.

   Saya memohon untuk jumlah pinjaman Rp80,000MYR dengan kadar faedah yang lebih rendah daripada 2%, jadi pinjaman yang diluluskan dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dibuat pada pindahan kredit, disebabkan oleh hakikat bahawa ia tidak memerlukan cagaran dan jaminan untuk pemindahan pinjaman, Saya hanya diberitahu untuk mendapatkan sijil perjanjian lesen daripada mereka untuk memindahkan kredit saya dan dalam masa kurang daripada dua jam wang pinjaman itu telah didepositkan ke dalam akaun bank saya.

  Saya fikir ia adalah jenaka sehingga saya menerima panggilan daripada bank saya bahawa akaun saya telah dikreditkan dengan jumlah 80,000MYR. Saya begitu gembira kerana akhirnya Allah menjawab doa saya dengan pesanan pemberi pinjaman saya dengan pinjaman asal saya, yang boleh memberikan apa yang diinginkan hati saya.

  Semoga Allah memberkati Ibu Emiliana untuk membuat adil hidup saya, jadi saya cadangkan sesiapa yang berminat dalam mendapatkan pinjaman untuk sila hubungi
   Puan Emiliana melalui e-mel:
   emilianawilson111@gmail.com untuk pinjaman anda

  Akhir sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada anda semua kerana sudi meluangkan masa untuk membaca kesaksian hidup yang sebenar saya mengenai kejayaan saya dan saya berdoa Tuhan akan melakukan kehendak-Nya dalam kehidupan anda.
  satu lagi nama saya mrs aisha bukafia, anda boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut melalui e-mel saya: mrsaishabukafia@gmail.com.

  ReplyDelete
 4. hari yang baik untuk semua orang malaysia, nama saya Puan aisha bukafia, tinggal di bandar bandar george, sila, saya ingin berkongsi kesaksian hidup yang sebenar saya di sini pada platform ini untuk semua rakyat Malaysia supaya berhati-hati dengan pemberi pinjaman pinjaman atas internet, Allah telah trully memihak kepada saya melalui ibu yang baik Puan Emiliana

   Selepas beberapa tempoh cuba untuk mendapatkan pinjaman daripada institusi kewangan, dan ditolak sentiasa, jadi saya memutuskan untuk memohon melalui pinjaman dalam talian tetapi saya telah ditipu dan saya kehilangan 5,000MYR, kepada seorang wanita di Arab Saudi.

   i menjadi begitu terdesak dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berbincang dengan seorang kawan saya yang kemudian intorduce saya kepada Puan Emiliana yang juga pemilik sebuah organisasi pinjaman global, jadi kawan saya meminta saya untuk memohon dari Puan Emiliana, jadi saya summorned keberanian dan dihubungi Puan Emiliana.

   Saya memohon untuk jumlah pinjaman Rp80,000MYR dengan kadar faedah yang lebih rendah daripada 2%, jadi pinjaman yang diluluskan dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dibuat pada pindahan kredit, disebabkan oleh hakikat bahawa ia tidak memerlukan cagaran dan jaminan untuk pemindahan pinjaman, Saya hanya diberitahu untuk mendapatkan sijil perjanjian lesen daripada mereka untuk memindahkan kredit saya dan dalam masa kurang daripada dua jam wang pinjaman itu telah didepositkan ke dalam akaun bank saya.

  Saya fikir ia adalah jenaka sehingga saya menerima panggilan daripada bank saya bahawa akaun saya telah dikreditkan dengan jumlah 80,000MYR. Saya begitu gembira kerana akhirnya Allah menjawab doa saya dengan pesanan pemberi pinjaman saya dengan pinjaman asal saya, yang boleh memberikan apa yang diinginkan hati saya.

  Semoga Allah memberkati Ibu Emiliana untuk membuat adil hidup saya, jadi saya cadangkan sesiapa yang berminat dalam mendapatkan pinjaman untuk sila hubungi
   Puan Emiliana melalui e-mel:
   emilianawilson111@gmail.com untuk pinjaman anda

  Akhir sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada anda semua kerana sudi meluangkan masa untuk membaca kesaksian hidup yang sebenar saya mengenai kejayaan saya dan saya berdoa Tuhan akan melakukan kehendak-Nya dalam kehidupan anda.
  satu lagi nama saya mrs aisha bukafia, anda boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut melalui e-mel saya: mrsaishabukafia@gmail.com.

  ReplyDelete
 5. PERHATIAN:

  Adakah anda terdesak untuk pinjaman jangka pendek tetapi bank anda tidak akan meminjamkan apa-apa kerana anda mempunyai skor kredit yang rendah?

  Kemudian memohon pinjaman tunai cepat hari ini dari kami, anda boleh yakin bahawa apa-apa maklumat yang anda serahkan adalah 100% selamat dan selamat dengan kami dan diserahkan kepada salah seorang pemberi pinjaman kami melalui e-mel: tracybanksloanfirm@gmail.com.

  Selagi anda berumur 18 tahun ke atas, yang kini bekerja dengan pendapatan tetap, maka anda tidak sepatutnya menghadapi masalah dalam memohon.

  Mohon sekarang!

  ReplyDelete